Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel ons

023 22 000 56

Zelf spouwmuur is0leren, goed idee?

Duurzaam, comfortabel en rendabel

Zelf je spouwmuur isoleren klinkt als een aantrekkelijke manier om energiekosten te besparen en je huis duurzamer te maken. Maar is het echt zo’n goed idee om deze klus zelf aan te pakken? Wij delen graag de voordelen en de mogelijke valkuilen van het zelf isoleren van uw spouwmuren. We geven u ook tips over hoe u dit project het beste kunt aanpakken als u besluit het zelf te doen.

Zelf spouwmuur isoleren of laten isoleren

Het isoleren van uw spouwmuur kan een verbetering van uw wooncomfort en energie-efficiëntie opleveren. Door het aanbrengen van isolatie in de spouwmuur wordt warmteverlies verminderd, wat resulteert in een aangename binnentemperatuur en lagere energiekosten. Echter, de vraag rijst of u deze klus zelf uw spouwmuur moet isoleren of dat het verstandiger is om een professional in te schakelen. Bij Isolatie Company delen we graag kennis over de voor- en nadelen van beide opties, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het isoleren van uw spouwmuur.

Waarom uw spouwmuur isoleren?

Het isoleren van uw spouwmuur is een effectieve manier om warmteverlies te verminderen, energie te besparen en uw wooncomfort te verbeteren. Door het isoleren van de spouwmuur ontstaat er een extra isolerende laag tussen de binnen- en buitenmuur, waardoor uw huis beter beschermd is tegen kou in de winter en hitte in de zomer. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenaam leefklimaat. Bovendien helpt een goed geïsoleerde spouwmuur om uw ecologische voetafdruk te verkleinen door het verminderen van uw energieverbruik. Daarnaast kan spouwmuurisolatie bijdragen aan het voorkomen van vochtproblemen zoals schimmel en condensatie, wat de gezondheid van uw woning en de bewoners ten goede komt.

Voordelen van spouwmuur isoleren

Het isoleren van uw spouwmuur biedt verschillende voordelen die zowel uw comfort als uw portemonnee ten goede komen:

 • Energiebesparing: Een goed geïsoleerde spouwmuur vermindert warmteverlies, waardoor u minder hoeft te stoken en uw energierekening daalt.
 • Verhoogd wooncomfort: Uw woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.
 • Milieuvriendelijk: Door minder energie te verbruiken, verkleint u uw ecologische voetafdruk.Waardeverhoging van uw woning: Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van uw huis verhogen.
 • Voorkomen van vochtproblemen: Isolatie helpt om condensatie en schimmelvorming in uw muren te voorkomen, wat bijdraagt aan een gezonder woonklimaat.

Hoe kan u zelf uw spouwmuur isoleren?

Als u ervoor kiest om zelf uw spouwmuur te isoleren, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat u doet. Zelf uw spouwmuur isoleren kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste kennis en materialen is het mogelijk om deze taak succesvol uit te voeren. Het proces vereist nauwkeurigheid, aandacht voor detail en de juiste gereedschappen.

Wat heb je nodig om zelf je spouwmuur te isoleren?

Om zelf uw spouwmuur te isoleren, heeft u een aantal materialen en gereedschappen nodig. Het is belangrijk om deze goed voor te bereiden voordat u begint, zodat u de klus efficiënt en effectief kunt uitvoeren.

 • Isolatiemateriaal: De meest gebruikte materialen zijn EPS-parels, glaswol of PUR-schuim. Kies een materiaal dat past bij uw specifieke situatie en budget.
 • Boormachine: Voor het boren van gaten in de buitenmuur. Zorg ervoor dat u een krachtige boormachine gebruikt die geschikt is voor het boren in baksteen of beton.
 • Vulapparatuur: Apparatuur zoals een inblaasmachine of spuitpistool om het isolatiemateriaal in de spouwmuur aan te brengen.
 • Beschermende kleding: Draag een veiligheidsbril, handschoenen en een stofmasker om uzelf te beschermen tegen stof en eventuele schadelijke deeltjes.
 • Meetgereedschap: Gebruik een rolmaat of laserafstandsmeter om de afmetingen van de muur en de spouw te meten.
 • Steiger of ladder: Zorg voor een veilige manier om op hoogte te werken, afhankelijk van de hoogte van uw muren.
 • Kit en afdichtingsmateriaal: Voor het afdichten van boorgaten na het inbrengen van het isolatiemateriaal.

In 4 stappen uw Spouwmuur laten isoleren

Gratis adviesgesprek

Onze specialist komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en alvast uw spouwmuur te inspecteren.

Vrijblijvende offerte

U ontvangt een vrijblijvende offerte op maat, waarin wij alle werkzaamheden en kosten netjes op een rijtje zetten

Isoleren binnen 1 dag

Na akkoord komen we binnen 1 dag uw spouwmuur isoleren.

Minder energieverlies

Uw muur wordt mooi afgewerkt en u begint direct met energie besparen. U krijgt 10 jaar garantie op ons vakwerk.

Is het verstandig om zelf uw spouwmuur te isoleren?

Zelf uw spouwmuur isoleren kan aantrekkelijk zijn vanwege de mogelijke kostenbesparingen en de voldoening van het zelf uitvoeren van een belangrijke klus. Echter, het brengt ook bepaalde risico’s en uitdagingen met zich mee. Het is essentieel om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat u beslist om de klus zelf aan te pakken. Naast de technische vaardigheden en de juiste gereedschappen, vereist het isoleren van een spouwmuur ook een goede kennis van bouwconstructies en isolatiematerialen.

Kan er iets misgaan bij zelf u spouwmuur isoleren?

Ja, er kunnen verschillende dingen misgaan bij het zelf isoleren van uw spouwmuur. Het is belangrijk om u bewust te zijn van de mogelijke risico’s en valkuilen, zodat u goed voorbereid bent.

 • Onjuiste plaatsing: Het isolatiemateriaal kan ongelijk verdeeld worden, waardoor koudebruggen ontstaan en de isolatie minder effectief is.
 • Vochtproblemen: Onjuist geïsoleerde muren kunnen vochtproblemen veroorzaken, zoals condensatie en schimmelvorming, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid en de structurele integriteit van uw woning.
 • Beschadiging van de muur: Bij het boren van gaten kan de muur beschadigd raken, wat esthetische en structurele problemen kan opleveren. Deze schade kan duur zijn om te repareren.
 • Gebrek aan kennis en ervaring: Zonder de juiste kennis en ervaring kan het moeilijk zijn om de isolatie correct en efficiënt aan te brengen, wat kan leiden tot suboptimale resultaten.

Reviews van onze klanten

Gratis adviesgesprek voor uw spouwmuurisolatie

Heeft u interesse in uw spouwmuurisolatie? Aarzel dan niet en vraag direct gratis een adviesgesprek aan. Wij komen met plezier bij u thuis om uw wensen door te nemen en te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw vochtprobleem. U ontvangt gratis en vrijblijvend een offerte om ook uw muren optimaal te isoleren tegen vocht binnen 1 dag.

Besparen door zelf spouwmuur isoleren of juist niet?

Het lijkt misschien voordeliger om zelf uw spouwmuur te isoleren, maar het is belangrijk om de kosten en baten op de lange termijn in overweging te nemen. Hoewel de kosten van doe-het-zelf isolatie lager kunnen zijn, kunnen eventuele fouten en inefficiënties leiden tot hogere kosten op de lange termijn. Professionele isolatiebedrijven hebben de ervaring, kennis en apparatuur om de klus snel en effectief uit te voeren. Ze kunnen ervoor zorgen dat de isolatie gelijkmatig wordt aangebracht en dat alle mogelijke problemen, zoals koudebruggen en vochtproblemen, worden vermeden. Bovendien bieden veel professionele bedrijven garanties op hun werk, wat extra zekerheid biedt. Door de mogelijke besparingen op uw energierekening en de verhoogde waarde van uw woning, kan het inschakelen van een professional op de lange termijn een verstandiger en kosteneffectiever besluit zijn.

Supersnelle service

Binnen één dag geïsoleerd

Lagere energiekosten

Bespaar jaarlijks honderden euro's

Verhoogde woningwaarde

Verhoog de waarde van uw woning

Uw spouwmuur professioneel laten isoleren

Professionele isolatiebedrijven hebben de kennis, ervaring en apparatuur om uw spouwmuur efficiënt en effectief te isoleren. Ze kunnen een grondige inspectie van uw woning uitvoeren om de meest geschikte isolatiemethode en materialen te bepalen. Daarnaast zorgt een professional ervoor dat het isolatiemateriaal gelijkmatig en zorgvuldig wordt aangebracht, wat resulteert in optimale isolatie prestaties.

Een ander voordeel van het inschakelen van een professional is de garantie die vaak wordt geboden op het werk. Dit geeft u extra zekerheid dat eventuele problemen na de isolatie snel en kosteloos worden opgelost. Bovendien kan een professionele isolatie bijdragen aan een hogere woningwaarde en een snellere verkoop als u uw huis in de toekomst wilt verkopen.

Vraag vrijblijvend advies aan bij Isolatie Company

Bij Isolatie Company staan we klaar om u te helpen met al uw isolatie behoeften. Wij bieden deskundig advies en hoogwaardige isolatie diensten, zodat u kunt genieten van een comfortabel en energiezuinig huis. Wij beginnen met een grondige inspectie van uw woning om de beste isolatie oplossing te bepalen, afgestemd op uw specifieke situatie en behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag verder met al uw vragen over spouwmuurisolatie, en laten u zien hoe wij uw woning optimaal kunnen isoleren. Vertrouw op Isolatie Company voor professionele en betrouwbare isolatie diensten.