Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel ons

023 22 000 56

Oud huis isoleren: verlaag energiekosten en verhoog wooncomfort

Duurzaam, comfortabel en rendabel

Huizen gebouwd vóór 1975 zijn vaak slecht geïsoleerd, aangezien isolatie destijds niet verplicht was, in tegenstelling tot bij moderne nieuwbouwwoningen. Als gevolg hiervan verliezen deze oudere woningen veel warmte, wat duidelijk te merken is aan de hoge energierekeningen. Een oud huis isoleren is dan ook zeer aan te raden. Hierdoor blijft de warmte beter behouden, wat minder verwarming vereist en leidt tot energiebesparing. Maar waar begint u met isoleren als dit nog niet voldoende gedaan is?

Oud huis isoleren: Hoe en waarom?

Een oud huis isoleren heeft veel voordelen voor uw energierekening en het milieu. Oudere huizen zijn vaak niet zo goed geïsoleerd als nieuwere woningen, wat kan leiden tot aanzienlijk warmteverlies en hoge stookkosten, vooral in de winter. Door betere isolatie aan te brengen, wordt uw huis efficiënter in het behoud van warmte in de winter en koelte in de zomer, wat het algehele comfort aanzienlijk verbetert. Dit heeft niet alleen een positief effect op uw energierekeningen, maar vermindert ook de impact op het milieu door de vraag naar energie te verlagen.

Daarnaast verhoogt het isoleren van uw huis de waarde ervan, aangezien energie-efficiënte huizen steeds meer gewild zijn op de vastgoedmarkt. Het is een investering die zowel op de korte als lange termijn voordelen biedt, waardoor het een slimme keuze is voor huiseigenaren.

Hoe goed is uw oudere woning geïsoleerd?

Veel oudere woningen zijn oorspronkelijk gebouwd zonder de isolatienormen die we tegenwoordig hanteren, wat vaak resulteert in hoge energiekosten en een oncomfortabel binnenklimaat. Een beoordeling van de huidige isolatie is belangrijk om te bepalen waar uw huis warmte verliest. Dit proces, bekend als een energie-audit, omvat een gedetailleerde inspectie door een professional die de isolatie prestaties van uw woning in kaart brengt.

Tijdens de audit worden gebieden zoals daken, muren, vloeren en ramen onderzocht om zwakke punten te identificeren waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Dit kan inzicht geven in noodzakelijke upgrades die niet alleen zullen helpen om uw energierekeningen te verlagen, maar ook het comfort in uw woning aanzienlijk zullen verbeteren. Bovendien zorgt goede isolatie voor een stabielere temperatuur in huis, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Het verbeteren van de isolatie in uw oudere woning is een investering die zowel de leefbaarheid als de energie-efficiëntie verhoogt, en op lange termijn financieel voordeel kan bieden door verlaagde energiekosten.

Spouwmuurisolatie oud huis

In veel oudere woningen is de spouwmuur vaak een van de grootste bronnen van warmteverlies. Deze woningen zijn oorspronkelijk gebouwd met spouwmuren die leeg zijn gelaten, wat een direct pad biedt voor warmte om te ontsnappen. Het isoleren van deze muren is daarom een belangrijke stap in het verbeteren van de algehele energie-efficiëntie van het huis.

Door de spouwmuren te isoleren, kunt u niet alleen de warmte in de winter binnen houden maar ook de zomer buiten houden. Het vermindert ook de kans op vochtproblemen binnen de muren. Het proces omvat het vullen van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur met isolatiemateriaal, wat de thermische barrière van de woning versterkt.

Beste spouwmuurisolatie oude woning

Bij het kiezen van spouwmuurisolatie voor een oude woning is het belangrijk om rekening te houden met zowel de thermische prestaties als de vochtbestendigheid van het materiaal. De beste spouwmuurisolatie voor oudere woningen moet niet alleen effectief isoleren maar ook ademend zijn, om vochtproblemen te voorkomen die kunnen ontstaan door de oudere constructiemethoden van deze gebouwen.

Minerale wol staat bekend om zijn uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en geluidsisolerende capaciteiten, wat het een populaire keuze maakt voor oudere woningen met spouwmuren. Minerale wol is ook in staat om een bepaalde hoeveelheid vocht te absorberen en weer af te geven zonder de isolerende prestaties te beïnvloeden, wat belangrijk is in oudere constructies die mogelijk niet zo goed geventileerd zijn.

EPS-parels (geëxpandeerd polystyreen) bieden een lichtgewicht, maar effectieve isolatieoplossing die gemakkelijk in de spouwruimtes kan worden geïnjecteerd. Deze parels nemen geen vocht op, waardoor ze geschikt zijn voor regio’s waar vocht een groot probleem kan vormen.

Polyurethaanschuim is een andere optie die zorgt voor een naadloze isolatiebarrière en goede luchtdichtheid biedt. Dit materiaal is effectief in het dichten van alle kieren en spleten, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en de energie-efficiëntie van de woning aanzienlijk wordt verbeterd.

Elk van deze materialen heeft zijn eigen unieke voordelen en kan geschikt zijn afhankelijk van de specifieke eisen en staat van de oudere woning.

In 4 stappen uw woning laten isoleren

Gratis adviesgesprek

Onze specialist komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en alvast uw woning te inspecteren.

Vrijblijvende offerte

U ontvangt een vrijblijvende offerte op maat, waarin wij alle werkzaamheden en kosten netjes op een rijtje zetten

Isoleren binnen 1 dag

Na akkoord komen we binnen 1 dag uw woning isoleren met het beste isolatiemateriaal.

minder energieverlies

Uw woning wordt mooi afgewerkt en u begint direct met energie besparen. U krijgt 10 jaar garantie op ons vakwerk.

Vloer van oud huis isoleren

Isolatie van de vloer in een oud huis is belangrijk voor het verminderen van energieverlies en het verhogen van het comfort. Veel oudere woningen hebben vloeren die direct zijn blootgesteld aan de buitenlucht of de koude ondergrond, wat resulteert in onaangename temperaturen in de winter en onnodig hoge verwarmingskosten. Door de vloer effectief te isoleren, kan een merkbaar verschil worden gemaakt in hoe een huis aanvoelt en hoeveel het kost om het te verwarmen.

Kruipruimte oud huis isoleren

Het isoleren van de kruipruimte is een van de meest effectieve manieren om de vloerisolatie in een oud huis te verbeteren. Deze ruimte, vaak onbenut en over het hoofd gezien, speelt een grote rol in de thermische prestaties van de woning. Door isolatiemateriaal correct aan te brengen op de bodem van de kruipruimte of tegen de onderkant van de vloerplaten, kan men de koude luchtstroom blokkeren en het warmteverlies minimaliseren. Dit resulteert niet alleen in warmere vloeren en een comfortabeler huis, maar helpt ook om het risico op vocht gerelateerde problemen zoals schimmel en rot te verminderen, wat de levensduur van de woning kan verlengen.

Dak van oud huis isoleren

Het isoleren van het dak van uw oudere woning is een van de slimste investeringen die u kunt maken voor energiebesparing en comfortverbetering. Warmte stijgt, en zonder goede dakisolatie kan tot 25% van de verwarmingsenergie van uw huis verloren gaan. Een goed geïsoleerd dak houdt niet alleen de gewenste temperatuur beter vast, zowel in de winter als in de zomer, maar verlaagt ook uw energiekosten aanzienlijk.
Veel eigenaren van oudere huizen aarzelen om hun dakisolatie te upgraden uit angst voor het verstoren van het historische karakter van het pand. Gelukkig zijn er tegenwoordig geavanceerde isolatiematerialen en -technieken beschikbaar die effectieve isolatie bieden zonder het uiterlijk van uw huis aan te tasten.
Investeren in dakisolatie verbetert niet alleen uw wooncomfort, maar verhoogt ook de waarde van uw woning. Overweeg het dus niet alleen als een kostenpost, maar als een investering die loont.

Reviews van onze klanten

Gratis adviesgesprek voor de isolatie van uw woning

Heeft u interesse in het laten isoleren van uw woning? Aarzel dan niet en vraag direct gratis een adviesgesprek aan. Wij komen met plezier bij u thuis om uw wensen door te nemen en te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. U ontvangt gratis en vrijblijvend een offerte om ook uw woning binnen 1 dag perfect te isoleren.

Oud huis isoleren kosten

Het isoleren van een oud huis is een belangrijke investering die de leefbaarheid van uw woning aanzienlijk kan verbeteren en tegelijkertijd uw energiekosten kan verlagen. De kosten voor het isoleren van een oud huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de toegankelijkheid van de isolatiegebieden, de staat van het bestaande isolatiemateriaal, en de specifieke methoden en materialen die nodig

Huis uit 1900 isoleren

Een huis uit 1900 isoleren, hebben vaak behoefte aan specifieke isolatie benaderingen vanwege hun unieke architectuur en constructiematerialen. Deze woningen kunnen extra uitdagingen bieden, zoals slecht toegankelijke ruimtes of materialen die speciale behandelingen vereisen om de historische waarde te behouden. De kosten voor het isoleren van deze huizen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en de gekozen isolatiematerialen.

Isoleren jaren 80 woning

Huizen uit de jaren 80 zijn vaak al voorzien van basisisolatie, maar deze voldoet mogelijk niet aan de huidige energie-efficiëntie normen. Het verbeteren van de isolatie in deze woningen kan minder complex zijn dan bij oudere huizen en kan relatief kosteneffectief zijn, afhankelijk van de huidige staat van de isolatie. Het upgraden naar moderne isolatie standaarden kan de energie-efficiëntie aanzienlijk verbeteren en de operationele kosten verlagen.

Supersnelle service

Binnen één dag geïsoleerd

Lagere energiekosten

Bespaar jaarlijks honderden euro's

Verhoogde woningwaarde

Verhoog de waarde van uw woning

Subsidies oud huis isoleren

Voor huiseigenaren die overwegen hun oude huis te isoleren, zijn er vaak financiële steunmaatregelen beschikbaar die de kosten van dergelijke projecten kunnen verlichten. Veel lokale en nationale overheden bieden subsidies en andere vormen van financiële hulp aan om energie-efficiëntie in woningen te bevorderen. Deze subsidies zijn ontworpen om de financiële last van isolatieprojecten te verminderen en huiseigenaren aan te moedigen hun woningen duurzamer te maken. Het verkrijgen van deze subsidies kan een aanzienlijke verlaging van de initiële investering betekenen, wat de beslissing om te isoleren veel aantrekkelijker maakt.

Oud huis laten isoleren door Isolatie Company

Isolatie Company heeft ervaring in het isoleren van oudere woningen en begrijpt de unieke uitdagingen die deze projecten met zich meebrengen. Ons team van deskundigen gebruikt de nieuwste technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat uw isolatie effectief en efficiënt wordt uitgevoerd, met respect voor het historische karakter van uw woning.
Vraag vrijblijvende offerte aan om uw oude huis te laten isoleren door Isolatie Company.