Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel ons

023 22 000 56

Vloerisolatie

Dag koude voeten, hallo lagere energierekening

Naast een lagere energierekening en een hoger energielabel zorgt vloerisolatie voor aanzienlijk meer wooncomfort. Uw vloer zal namelijk een stuk warmer aanvoelen nadat uw vloer geïsoleerd is. Isolatiecompany is uw #1 expert voor vloerisolatie in Noord- en Zuid-Holland. Binnen 1 dag isoleren wij uw vloer en u krijgt standaard maar liefst 15 jaar garantie. Vraag direct vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij kijken samen met u wat er mogelijk is voor uw woning.

In 4 stappen uw vloer laten isoleren

Reviews van onze klanten

Ook uw vloer laten isoleren?

Eén van onze isolatie-experts komt met plezier vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken. Wij zullen dan direct de kruipruimte inspecteren, om te zien wat er mogelijk is op het gebied van vloerisolatie of bodemisolatie voor uw woning. Interesse in het laten isoleren van uw vloer? Neem dan vandaag nog contact op en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Zo isoleren wij uw vloer

Wij isoleren uw vloer langs de onderzijde, dus via de kruipruimte. Hiervoor maken wij gebruik van purschuim, wat wij aanbrengen aan de onderkant van uw vloer. Hiervoor maken wij gebruik van een spuitpistool met een blaasmiddel. Hiermee spuiten wij het schuim in vloeibare vorm tegen de vloer aan. Ook funderingsranden isoleren wij, zodat koudebruggen geen kans krijgen. Het schuim wordt na het aanbrengen direct hard. Door meerdere lagen over elkaar aan te brengen, ontstaat als het ware een deken aan de onderkant van uw vloer. Het resultaat: de warmte blijft in uw huis en de kou blijft in de kruipruimte.

Ook voor bodemisolatie

Niet iedere kruipruimte is geschikt voor het aanbrengen van vloerisolatie. Is uw kruipruimte lager dan 50 cm? Dan kan in sommige gevallen de kruipruimte iets verhoogd worden door puin weg te nemen, maar u kunt bij ons ook kiezen voor bodemisolatie. Hierbij brengen wij een laag isolatieparels aan op de bodem van de kruipruimte. Ook dit zorgt voor een warmere vloer en betere energetische eigenschappen van uw woning.

Isolatiecompany is uw specialist in vloerisolatie

Het laten isoleren van uw vloer is altijd slim. Bij een gemiddelde eengezinswoning bespaart u met deze vorm van isolatie al snel 20% op de energiekosten, waardoor u de investering in gemiddeld vier tot vijf jaar terugverdient. Daarbij werkt vloerisolatie ook perfect met vloerverwarming, omdat er niet meer een groot deel van de warmte via de kruipruimte weglekt. Tel daarbij meer wooncomfort en een hogere woningwaarde, en u begrijpt waarom steeds meer mensen hun vloeren laten isoleren.

Kies voor Isolatiecompany voor het isoleren van de vloer? Dan profiteert u ook nog van:

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

De meeste woningen zijn geschikt voor vloerisolatie. Hiervoor dient de kruipruimte wel goed bereikbaar te zijn en een minimale hoogte te hebben van 50 cm. Ook is het van belang dat de kruipruimte niet te vochtig is. Is er niet voldoende ruimte in uw kruipruimte? Vanaf een hoogte van 35 cm kunnen wij ook de bodem isoleren. Een andere mogelijkheid is het iets verhogen van de kruipruimte door puin weg te halen. Is uw kruipruimte te vochtig? Dan zal deze eerst gedroogd moeten worden. Ook hier kunnen wij u bij helpen.

Voor het isoleren van uw vloer gebruiken wij bij voorkeur geslotencellig purschuim (HR-IsoSpray HFO), omdat dit de beste isolerende eigenschappen heeft. Deze brengen we in vloeibare vorm aan, zodat het perfect vormt naar de vloer en optimaal isoleert. Ook opencelig purschuim is een mogelijkheid. Is het isoleren van de vloer niet mogelijk? Dan kunnen wij de bodem van de kruipruimte isoleren met parels (HR-IsoPearl BI).

Heeft u vloerisolatie laten aanbrengen door onze specialisten? Dan kunt u uw factuur indienen via de website van RVO een ISDE-subsidie ontvangen. In 2023 krijgt u € 11,- per m² vloerisolatie en € 6,- per m² voor bodemisolatie terug. Op die manier heeft u uw investering dus nog sneller terugverdiend! Daarnaast kunt u eventueel ook terecht bij het Nationaal Warmtefonds voor een energiebespaarlening: een lening speciaal bedoeld om energie te besparen, met een lage rente en aantrekkelijke voorwaarden. En ook goed om te weten: over onze arbeidskosten betaalt u het verlaagde 9% tarief.

Het aanbrengen van isolatie onder de vloer neemt doorgaans niet meer dan een dag in beslag. Bij veel woningen zijn wij zelfs al binnen een dagdeel klaar. In sommige gevallen duurt het wat langer, bijvoorbeeld wanneer de kruipruimte niet hoog genoeg is of niet goed bereikbaar is. Wij kunnen tijdens het vrijblijvende advies direct een inschatting maken van de tijd die wij nodig zullen hebben.

De totale prijs voor het isoleren van is afhankelijk van onder meer het vloeroppervlak, het type isolatiemateriaal dat wij kunnen gebruiken en de begaanbaarheid van de kruipruimte. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij komen gratis bij u thuis om te bekijken wat er mogelijk is bij uw woning en een inschatting te maken van de kosten.

Binnen gemiddeld vier tot vijf jaar heeft u de investering voor het aanleggen van vloerisolatie terugverdiend met de energie die u bespaart. Daarnaast zal uw woningwaarde direct stijgen, omdat uw energielabel verbetert. Verder levert het laten isoleren van uw vloeren een stuk warmere vloeren op, wat dit tot één van de meest comfort-verhogende maatregelen maakt.